Mens infans in corpore adultus

plm

Marx Brothers – Horse Feathers (1932)

Posted by credal on November 22, 2008


Imi venise chef de un film vechi dar si de o comedie, asa ca am facut rost de un film cu fratii Marx. De fapt de mai multe, dar m-am orpit la acesta. Nu-l mai vazusem.

Profesorul Wagstaff (Groucho) devine noul presendinte al colegiului Huxley unde studiaza fiul sau Frank (Zeppo). Acesta face parte din echipa de fotbal a colegiului si ii roaga pe tatal sau sa angajeze doi jucatori de fotbal pentru a bate echipa colegiului Darwin. Wagstaff ii angajeaza pe Baravelli (Chico) si Pinky (Harpo) din greseala. Apoi ii pune sa-i rapeasca pe cei doi jucatori deoarece acestia fusesera deja cumparati de colegiul Darwin. Baravelli si Pinky nu reusesc si joaca ei in marele meci, meci ce se transforma intr-un balci.

Filmul e plin de glume, poante, cateodata asa de dese incat trebuia sa reiau anumite scene ca n-apucasem sa le diger pe cele dinainte.

Nu lipsesc nici numerele de cantat la pian si harpa ale lui Chico si Harpo. Parca in acest film nu mi-a placut asa tare ce-au cantat.

Glumele sunt in stilul lor caractersitic bazate in special pe jocuri de cuvinte. De exemplu, cand Wagstaff ii pune pe cei doi sa semneze contractul, spune ca ii lipseste sigiliul. Harpo ii aduce o foca. (Corespondentul celor doua cuvinte in engleza este “seal”).


Harpo, care nu vorbeste, se foloseste de obiecte pe care le are asupra lui sau din mediul inconjurator pentru a se face inteles, ajutat fiind si de mimica.

Harpo facand pe durul

Per total filmul m-a binedispus ca de altfel toate filmele lor pe care le-am vazut pana acum.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: