Mens infans in corpore adultus

plm

Cacati constipati

Posted by credal on December 8, 2009


1986. Un orasel din ardeal. Vara. Stateam la coada la carne. Nu stiu ce naiba cautam eu acolo si nici cine era cu mine. Ar fi trebuit sa fiu pe coclauri batand mingea, jucand pac-pac, sau sa construiesc drumuri masinutelor sapand pamantul din spatele blocului care n-a avut norocul sa fie binecuvantat cu rosii, vinete sau patrunjei de vecinii de la 2.

Coada de la carne era afara din magazin. Ne dadeau drumul cu portia inauntru si speram sa mai apucam de o ciosvarta, ceva. Ma rog, nu eu. La varsta aia speram sa-mi cumpere ai mei bicicleta, daca nu cumva aveam deja ca nu mai tin minte.

Ajunsesem la un moment dat in fata usii. Era o usa metalica, greoaie, care mereu iti lasa o aroma pe maini de la manerul oxidat. Usi de genul acela au existat si dupa 90, nu m-as mira sa mai gasesc si acum. Dar in mod normal au aparut alte genuri, mai ales odata cu epidemia asta de termopane.  In plus exista si usi de alea de nici nu visam ca o sa vad vreodata cand ma uitam la Star Trek prin 92-93. Bine, nu vorbesc de Bucuresti care a fost mereu mai avansat decat provincia, si la tehnologie si la aglomeratie si la aurolaci. Doar primul McDonalds aparuse in 83. =)) Glumesc, stiu ca a aparut prin 95.

Concret, ca v-am aburit destul. Prin zona mea exista un magazin cu autoservire ce are doua usi de alea cu senzori de se deschid singure. Ei bine acele usi sunt pozitionate una langa alta si folosesc pentru intrare, respectiv iesire. De ce asa? Cred ca multi au impresia ce e ceva de fite sa ai usi separate la magazin. E la mintea cocosului ca sunt facute sa ajute cumparatorii, sa nu stea inghesuiti la o usa ca_cacatii constipati. Pentru acei cacati constipati care nu stiu sa citeasca pe usi “INTRARE” “IESIRE” si le e greu sa inteleaga acest proces ‘iesit din comun’ le doresc din suflet, o MUIE imbelsugata. Muia e valabila si patronilor care nu au idee de ce au doua usi la magazin si nu au afisat care e intrarea si care iesirea. As putea sa spun ca sunteti niste vite, dar mi-e greu sa va compar cu o vaca de pe camp care nu cere altceva de la viata decat sa pasca linistita si s-o mulga cineva cand i se ingreuneaza ugerul.

Daca nu v-ati dezmeticit va fac si o schema de genul “asa nu, asa da”, poate intelegeti cat de cat niste lucruri elementare. Sageta rosie indica iesirea iar cealalta verde intrarea (v-am spus ca sa nu cumva ziceti ca nu va prindeati)

Advertisements

4 Responses to “Cacati constipati”

 1. vave said

  Credeam că vei începe să povesteşti amintiri din vremea comunismului… că eram pregătită cu veşnicul meu comentariu: “nu-mi amintesc nimic din perioada aia, eram prea mică… şi parcă mi-e ciudă”.
  Când colo ce să vezi?! O pereche de sâni în dublu exemplar, ah! şi nişte uşi.
  Oamenii e proşti şi e mulţi proşti. 😀
  Data viitoare când se mai întâmplă asta, uită-te urât la ei [cum ştii tu] şi să vezi ce frumos o să se alinieze. 😛

  P.S. Dacă nici acum nu se salvează comentariul dau foc.. nu ştiu încă la ce.

 2. credal said

  eu am exagerat cu imaginile alea. nu mi s-a intamplat sa fie chiar asa multi la usa. a, si sanii parca erau ceva mai mici 😛
  e de efect, de senztional, de prima pagina la libertatea, d-astea. dar principiul ramane.

  le: noroc ca mi-ai zis ca mi-ai comentat c-altfel nu vedeam c-am avut onoarea ca animaloo sa-mi bage niste comenturi. sunt mandru de mine 😀

 3. animal00 said

  poi da bre pl. ca ai desenat tzatze!

 4. Petrov said

  ba, s-ar mai putea aplica si regula: prima data se iese, apoi se intra, unde e doar o usa. doar ca retardatii nu stiu nici asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: