Mens infans in corpore adultus

plm

Din lumea celor care cuvanta si nu gandesc II

Posted by credal on March 28, 2011


Nu pot sa nu scriu despre asta, ca prea o aud an de an, post de post. Ideea e urmatoarea. Ca v-am zis ca vineri a fost sarbatoare. Si e dezlegare la peste. Buun. Sau nu e chiar bun, dupa cum vedeti mai la vale. Ba, dar sa vedeti ce am auzit. Dezlegarea la peste este pentru cei care au tinut post. Dar numai pentru ei. Eu daca n-am tinut post nu am voie sa manc peste. Nu zau?! Manc ce vreau, fie ea dezlegare la peste, bacon sau rame. Cum pula mea sa fii atat de idiot? De ce exista astfel de oameni pe planeta? Astia cum de au evoluat de la euglena verde?

Si lasand asta la o parte, care-i faza cu dezlegarile astea? Deci tii post ca omul. De fapt nu, sa luam axa timpului ca la engleza. Bagi ca spartu’ incontinuu, de la ultimul post. In ultima zi dinainte de post, manci si mai mult, de toate (va pun un clip imediat sa vedeti cum se manca inainte de a incepe postul). Apoi intri in post. Pui dop la pizda si din curva te transformi in maicuta. Si pui dop si la gura, deci esti o maicuta si mai maicuta. Si vine ziua in care e dezlegare. In mod normal, tu om slabit din cauza postului(ca n-ai bagat tone de fasole in tine cu carnati de soia), dar calit de meditatii, mai bagi un peste sa nu ti se rupa hainele in coastele-ti iesite ca un basorelief. Da’ nuuuu, dupa tonele de fasai cu soia, manci peste sa-ti mai taie greata. Stiti cum se manca peste la dezlegarile astea? Mergi la carfur, real, plm, si iei un bazin de pesti, din care manci jumate pana acasa. Cu mamaliga multa si inecat in mujdei. Apoi a doua zi iar post si rugaciune. Iti mai gusti ragaielile la prima ora cu speranta ca a doua dezlegare, (daca mai exista, ca nu ma pricep), va veni cat mai repede. Si tot asa pana la pasti. La pasti, cum zice si traditia se da iama in oua, drob, friptana de miel, oua kinder, etc., etc. Sau alte activitati demne de olimpiada, cum zicea si Caragiale: “[…]toti taranii, cari, natural, de la inviere veneau la carciuma[…]”. Asta inainte de a infuleca niste paine de aia cu vin. Ca, vorba aia, nu degeaba ai tinut post atata, ca sa te strici fix inainte de a avea voie sa “crapi in tine”.

Eu ma intreb, bine, e dezlegare la peste. Asta inseamna ca ai voie sa manci peste. Dar chiar e necesar? Pentru unii da. Se comporta de parca ar fi o datorie. Dar daca era dezlegarea la laba? Toti labagiii de au tinut post ar fi stat aproape de ora 12 noaptea asteptand clipa ca la revelion? Asa pregatiti cu vascul in stanga si pula in dreapta. Pula fiind pe post de sampanie, normal.

Si clipul cu lectia despre mancare. L-am mai pus pe undeva, dar imi place tare mult, ca de altfel, tot filmul. 😀 Iar va avertizez ca nu e pentru cei cu ficatul slab. Vorbesc serios.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: